دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1399 - 12:40
صدرالحسینی در گفتگو با آنا- 1:

فرو افتادن نقاب عادی‌سازی فرصتی برای مبارزه خالصانه با رژیم صهیونیستی است/مرتجعین هم‌پیاله با اسرائیل هیچگاه در کنار فلسطین نبوده‌اند

یک کارشناس امور بین‌الملل با بیان اینکه فرو افتادن نقاب از چهره کشورهای مدعی حمایت از آرمان قدس، فرصتی برای مبارزه خالصانه با رژیم صهیونیستی را به دست داده است، خیانت امارات و بحرین به فلسطین را نه مختص امروز بلکه تحولی مسبوق به سابقه برشمرد.
کد خبر : 514568
_MID0353.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا -مجتبی اسماعیلی، علیرضا هاشمی، آمریکایی‌ها مدعی هستند کشورهای عربی هروله‌کنان به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌شتابند و هر روز نام کشوری را در صف گاوبندی خود قرار می‌دهند؛ روزی عمان، روز دیگر عربستان و حتی سودان. از همان روز نخست کشور بعد از امارات، بحرین عنوان شده و مشخص بود آل خلیفه راضی هستند، با یا بدون چراغ سبز سعودی‌ها این اقدام را انجام دهند. سعودی‌ها نیز گفته می‌شود منتظر هستند ببینند تحولات منطقه به کدام سو می‌رود تا از نمدی که آمریکا و اسرائیل فراهم کرده‌اند، برای خود کلاهی بسازند.


عادی‌سازی روابط و دیگر تحولات منطقه دستمایه گفتگو با سیدرضا صدرالحسینی بود تا موشکافانه به بررسی اوضاع پیرامونی کشورمان بپردازیم. در ادامه، بخش نخست از مصاحبه مشروح با این کارشناس ارشد امور بین‌الملل تقدیم می‌شود.




بیشتر بخوانید:


حکام برخی کشورهای عربی مایه ننگ ملت‌های آزادی‌خواه هستند




آنا: عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی به تعبیر بسیاری از تحلیلگران منطقه «خنجر از پشت» بود که به موضوع فلسطین و قدس زده شد. از نظر شما چه عواملی باعث شد این اتفاق رخ دهد و برخی از کشورهای عربی به عادی‌سازی روابط گرایش پیدا کنند؟


صدرالحسینی: عادی‌سازی روابط میان کشورهای مرتجع منطقه و رژیم صهیونیستی موضوعی است که نباید باعث هیجانی شدن فضای رسانه‌ای شود. آشکار شدن روابط در حالی است که پیش‌تر به صورت عادی‌ و پنهان ادامه داشت و بیش از 20 سال  این روابط ادامه داشته است. حال به نقطه‌ای رسیده‌اند که مدیران پشت‌صحنه روابط علاقه‌مند هستند از آن بهره‌برداری سیاسی کنند. 


گفتگو با سید رضا صدرالحسینی نشست خبری بررسی تحولات منطقه


روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی پیش‌تر وجود داشت و فقط در لایه‌های پنهان و بدون بُعد رسانه‌ای بود و تصاویر آن منتشر نمی‌شد. در واقع بخش اعظمی از حکام کشورهای مرتجع منطقه این روابط را به‌عنوان نقطه اتکایی برای تحکیم حاکمیت خود در آن منطقه جغرافیایی به‌شمار می‌آوردند، زیرا به‌دلیل نبود پشتوانه مردمی تصور می‌کردند باید برای برقرار بودن حاکمیتشان با یک قدرت در ارتباط باشند. قطعاً آمریکا، انگلیس و فرانسه به‌عنوان قدرت‌های سنتی امروز جوابگوی آن‌ها نیستند و کشورهای ذره‌ای یا ذره‌بینی تداوم حاکمیت خود را به‌طور مستقیم به آشکار شدن روابط با رژیم صهیونیستی می‌بینند.


در دهه‌های گذشته این نیاز از سوی قدرت‌های بزرگ احساس نمی‌شد، زیرا تصور می‌کردند رژیم صهیونیستی روند رشد و پیشرفت سریعی دارد و هیچ مانعی بر سر راهشان وجود ندارد. درواقع امروز حکام مرتجع عرب با ارتباطاتی که با رژیم صهیونیستی ایجاد کرده‌اند، نان حمایت از فلسطین را می‌خورند و به‌طور دائم به فلسطینی‌ها خنجر می‌زنند.


آنا: در یک دهه گذشته شاهد کم فروغ بودن آرمان فلسطین و نهضت‌های آزادی‌بخش بوده‌ایم و گفته می‌شود سنگ‌اندازی‌های حکام عرب ازجمله عوامل دخیل در آن است. آیا شما عدم تمایل حکام مرتجع عربی را در قبال موضوع فلسطین تأیید می‌کنید؟


صدرالحسینی: معتقدم فلسطینی‌ها باید این موضوع را به‌خوبی دریافته باشند که دلیل نیم قرن کم فروغ بودن آرمان فلسطین و نهضت‌های آزادی‌بخش چه بوده است. امروز خیلی از نقاب‌ها در حال ‌افتادن است و مبارزه خالصانه با رژیم صهیونیستی با محوریت فلسطین متبلور می‌شود. کسانی که خود را به فلسطین و نهضت‌های آزادی‌بخش متصل کرده بودند، شعار حمایت از فلسطین سر می‌دادند، در کشورهایشان اجلاس‌های آزادی فلسطین برگزار می‌کردند و صدقاتی برای فلسطینیان می‌فرستادند، امروز محکومان اصلی نهضت و حرکت آزادی فلسطین محسوب می‌شوند.


در هر کار بزرگی که لازم است انجام شود، باید جاهایی توقف و به گذشته خود نگاه کنیم که از آن به «آسیب‌شناسی» تعبیر می‌شود. اتفاقاتی که در روزهای گذشته رخ داد، نوعی آسیب‌شناسی برای کسانی است که واقعاً به‌دنبال نهضت واقعی فلسطین و آزادی قدس شریف هستند. اوضاع آمریکا و انتخاباتی که قرار است تا کمتر از دو ماه آینده در این کشور برگزار شود در امور دخیل است. در دست‌کم 250 سال گذشته کدام‌یک از رؤسای جمهور آمر یکا را مشاهده کرده‌اید که در مرحله نامزدی انتخابات با چنین مشکلاتی برخورد کرده باشد؟



دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای بهره‌مندی بیشتر از حمایت لابی صهیونیستی «آیپک» مجبور است میان تل‌آویو و ارتجاع منطقه، پل آشتی بزند و از کارت‌هایی که تاکنون رو نشده بودند و پنهانی استفاده می‌شدند، آشکارا استفاده کند. 



بحرین و امارات مشخص شد که در پازل کدام طرف بازی می‌کنند؛ آن‌ها کارت‌های پنهانی بودند که آمریکا و رژیم صهیونیستی تا امروز بهره می‌بردند، اما مجموعه جنبش و تفکر مقاومت چنان فشاری را به رژیم صهیونیستی آورد که مشکلات امروز صهیونیست‌ها در حوزه امنیتی، سیاسی، اقتصادی، نظامی، دفاعی و نحوه مبارزه با شیوع کرونا در 70 سال گذشته بی‌سابقه بوده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای عبور از این سختی‌ها و از شکنندگی مجبور است یکی از کارت‌های محفوظ خود را که در مقطعی امارات بود و حال بحرین است، از آستین خارج کند و دیگر این کارت را ندارد تا مشکل نخست‌وزیری‌اش حل شود.


گفتگو با سید رضا صدرالحسینی نشست خبری بررسی تحولات منطقه


ناگواری این اتفاقات را با وجود فشارهایی که بر افکار عمومی جهان اسلام و عرب وارد می‌شود می‌پذیرم؛ اما وضع موجود را موقعیت مناسبی می‌دانم که هر چقدر جنبش آزادی فلسطین، نهضت فلسطین و مقاومت فلسطین خالص‌تر باشند، زودتر و بعد از پیروزی، با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد. اگر دیروز نهضت فلسطین به موفقیت دست می‌یافت، امارات و بحرین باید سر سفره پیروزی فلسطین می‌نشستند، ولی دیگر این اتفاق نخواهد افتاد.


آنا: این‌گونه تحولات چه مزیت‌هایی برای مقاومت فلسطین دارد؟


صدرالحسینی: این‌گونه تحولات در نگاه معرفتی جنبش‌های فلسطینی را خالص‌تر می‌کند. وقتی اقدامی خالص شد زودتر و با موفقیت بیشتری به نتیجه دست می‌یابد. همچنین در نگاه مادی اگر قرار بود در موفقیت فلسطین سهم‌الارثی به بحرین و امارات برسد، دیگر نخواهد رسید و از موفقیت قریب‌الوقوع فلسطینیان و از خوان جنبش‌های فلسطینی همه کسانی بهره‌مند خواهند شد که خالصانه در 50 سال گذشته تا زمان پیروزی فلسطینیان پای نهضت و آزادی قدس شریف ایستاده بودند.


معتقدم با نگاه فرصت باید به تحولات کنونی نگریست و نباید تصور ناامیدی القا ‌شود. ممکن است آن‌ها در حوزه رسانه وضعیتی را به‌وجود بیاورند که القا کنند فلسطین تنهاست، ولی واقعیت این است کشورهای عربی که به روند عادی‌سازی پیوستند، تا امروز در کنار فلسطین و فلسطینیان نبوده‌اند. آن‌ها کسانی بودند که بدون اعلام رسمی مرتب پرچم فلسطین را کوتاه‌تر و به آرمان فلسطینیان خیانت می‌کردند.


گفتگو با سید رضا صدرالحسینی نشست خبری بررسی تحولات منطقه


سؤالی که مطرح می‌شود و باید خودشان جواب دهند این است که چرا ترامپ و نتانیاهو اعلام رسمی این روابط را با توئیت یا حضور در استودیوهای تلویزیونی و در حالی که سعی می‌کنند خود را هیجان‌زده و خوشحال نشان دهند، انجام می‌دهند؟ چرا هیچ‌کدام از حکام عرب در این زمینه ابراز خوشحالی نمی‌کنند؟ طبیعی است حکام عرب می‌خواهند همچنان نقش منافقانه خود را بازی کنند! بله، ممکن است در فضای رسانه‌ای اعلام کنند پرچم فلسطین دیگر پایین نخواهد آمد. امور درمانی، بهداشتی، اقتصادی، تجاری و ... بهبود خواهد یافت؛ اما به ما ثابت کنند آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در تاریخ حیاتشان به چه کسی نزدیک شدند و به آ‌ن‌ها چه داده‌اند که بخواهند به امارات و بحرین بدهند؟


آنا: عادی‌سازی روابط با ادعای حفظ امنیت در برابر نفوذ ایران در منطقه انجام شد، در حالی که ضعیف‌ترین ساختار امنیتی را در منطقه صهیونیست‌ها دارند و در آمریکا ناوهای هواپیمابرشان به‌سادگی آتش می‌گیرند. نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟


صدرالحسینی: در اوضاع کنونی رژیم صهیونیستی هر شب با بحران امنیتی مواجه است و معترضان در مقابل منزل نخست‌وزیر این رژیم صف کشیده‌اند، کمک‌های آمریکا به تل‌آویو بسیار کاهش پیدا کرده است، توهم بیمارگونه خوددرگیری در میان ارتش رژیم اشغالگر در حال مسری شدن است. طبعا آن‌ها نمی‌توانند امنیت خود را حفظ کنند، چه رسد به امنیت کشورهای عربی و نمی‌توانند چیزی به کسی بدهند. آیا آمریکا با مشکلاتی که در حوزه ناوهای هواپیمابر به وجود آمده و با آتش‌سوزی ناوهای هواپیمابرشان می‌توانند به کشورهای عربی چیزی بدهند که تصور کنیم می‌توانند منفعتی را از عادی‌سازی روابط کسب کنند؟ این تصور بر این اساس، کاملاً مغایر با واقعیت است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب